De leukste tuininspiratie voor 2022

Tuininspiratie

Het wordt langzaamaan zomer en dan wil je natuurlijk een mooie tuin hebben om lekker in te genieten tijdens deze mooie zomerdagen. Maar wat kan je er nou eigenlijk mee doen? En wat zijn dé tuintrends van dit jaar? Een tuin kan je zien als de tweede woonkamer van je huis. Een plek waar je je echt lekker kan ontspannen. Het is dus belangrijk dat je je fijn voelt in jouw tuin!

De kleuren van 2022

Wanneer je de bloemen en planten buiten gaat zetten en in de grond gaat poten, heb je al veel groen in de tuin. Groen is eigenlijk elk jaar wel dé kleur voor jouw tuin, en dat is harstikke logisch, maar welke specifieke kleuren zou je nou eigenlijk echt eens moeten proberen? In 2022 is het een echte trend om klimop, heggen en diverse bloemen en planten in de tuin te hebben. Bestaat jouw tuin alleen uit grijze tegels? Dan is het toch echt tijd voor verandering! De groentinten die het dit jaar goed doen zijn Iets Citroengras, Vleugje Eucalyptus, Iets Salie, Midden Salie, Midden Laurier en Midden Tijm. Vaak worden deze groenkleuren ook gecombineerd met beige, bruin en grijs.

Tuininspiratie op doen

Geen strakke tuin, maar een romantische tuin

Die strakke tuin met grote tegels en rechte lijnen is nu wel echt oud nieuws. Ga daarom dit jaar voor een romantische tuin. Hierbij wil je erop letten dat je de strakke lijnen juist doorbreekt met bijvoorbeeld een houten vlonder of leuke overkapping. Een houten vlonder is tegenwoordig helemaal in! Het zorgt voor een mooie verdeling van je tuin waaronder je meerdere zitplekken kan creëren, ook nog eens functioneel dus!

Een overkapping bouwen

Wanneer je echt nog niet afscheid wilt nemen van de zomer aan het einde van het seizoen, dan kan je een overkapping (laten) bouwen. Als je hier ook nog een tuinhaard bij installeert kan je lang buiten zitten en hoef je dus niet meteen bij een fris briesje in de avond naar binnen. Het is verstandig dat je een bedrijf inhuurt voor het plaatsen van een grote of zware overkapping. Zo voorkom je gevaarlijke situaties en kan je direct genieten van je heerlijke nieuwe aanwinst!

Een tuinontwerp laten maken

Wanneer je het spoort even bijster bent, kan je een tuinontwerp laten maken door een gespecialiseerd bedrijf. Zij kunnen net die andere invalshoek hebben die jouw tuin helemaal gaat laten stralen. Voor een groene tuin hoef je bijvoorbeeld niet gelijk al jouw mooie, grijze tegels weg te halen, maar kan je ook bloembakken neerzetten die de tuin net even wat opfleuren. Het is het altijd even waard om contact op te nemen met een bedrijf dat deze tuinontwerpen voor je kan maken.

Duurzaamheid is nummer 1

De laatste trend van 2022 is duurzaamheid. Duurzaamheid is al een hele tijd een belangrijk onderdeel in onze samenleving. Als we niet snel zorgen dat we de wereld wat duurzamer behandelen, kan het namelijk snel fout gaan met de opwarming van de aarde en dat willen we natuurlijk niet. Kijk daarom dit jaar extra goed naar duurzame materialen die je in jouw tuin kan verwerken, bijvoorbeeld staal, hout of glas. Daarnaast kan je ook altijd een kijkje nemen op Marktplaats of Facebook Marketplace.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *