De verschillende verzenddozen

Wanneer je een pakket wilt verzenden zijn er heel veel verschillende opties voor verzenddozen. Wil je bijvoorbeeld een klein boek verzenden? Gebruik dan een brievenbusdoos. Of wil je een gitaar verzenden? Neem dan een lange, sterke en grote verzenddoos. Het is een handig middel om jouw producten te verzenden. De dozen worden vooral gebruikt door webshops die hun pakketten naar hun klanten versturen. Meer weten over verzenddozen? Lees dan dit artikel en kom van alles te weten over waar een verzenddoos van is gemaakt, de soorten karton die er zoal zijn en wat voor verschillende verzenddozen er zijn.

Waar een verzenddoos van is gemaakt

Een verzenddoos is vaak gemaakt van karton. Echter zijn er erg veel kartonsoorten dus kan het nog wel eens verschillen van welk soort de dozen zijn gemaakt. Voor verzenddozen heb je sowieso altijd sterk karton dat niet zomaar schade kan oplopen. Je hebt bijvoorbeeld golfkarton dat wordt gebruikt bij veel verzenddozen. Golfkarton is er in vele soorten en maten en bestaat uit kleine tot grote golven tussen twee lagen karton. Dit maakt de doos extra stevig. Zo heb je bijvoorbeeld de variant Kraftliner. De dozen die hier van gemaakt zijn beschikbaar in maten die tussen de 100 en 400 gram per vierkante meter kunnen dragen. Het heeft daarnaast een fijne buigstevigheid en een sterke barst weerstand. Daarnaast heb je ook Testliner, welke wordt gebruikt voor dozen die 100 tot 220 gram per vierkante meter kunnen tillen. Deze variant heeft een iets slechtere stevigheid dan de Kraftliner. Daarom gebruik je Kraftliner bijvoorbeeld bij het verzenden van zware goederen.

Verzenddoos bestellen

De verschillende soorten verzenddozen

Naast dat een verzenddoos van verschillende soorten karton kan worden gemaakt, heb je ook vele verschillende soorten verzenddozen. Hieronder vind je een lijstje met de drie meest populaire soorten: het brievenbuspakje, de postdoos en de Amerikaanse vouwdoos.

Een brievenbuspakje
Een brievenbuspakje kan, zoals de naam al zegt, gewoon door de brievenbus verzonden worden. Dit is voornamelijk handig voor kleine producten zoals een boek. Een groot voordeel van een brievenbuspakje is dat de bewoner van het bezorgadres nooit thuis hoeft te zijn om de deur te openen. Het pakket kan zo door de brievenbus worden geleverd. Een brievenbuspakket is nooit groter dan de afmetingen van een brievenbus: 38 x 26,5 x 3,2 centimeter.

Een postdoos
Wanneer je kleine tot middelgrote producten wilt verzenden, kan je het beste kiezen voor een postdoos. Deze zijn er ook in verschillende soorten en maten, maar zijn niet geschikt voor grote producten. Vaak zijn ze daar namelijk niet sterk genoeg voor. Wanneer je dit pakket wilt verzenden, moet de bewoner van het bezorgadres wel thuis zijn.

Een Amerikaanse vouwdoos
Wil je graag grote producten verzenden, dan kan je het beste kiezen voor een Amerikaanse vouwdoos. Deze zijn gemaakt van sterke materialen waardoor ze tijdens de verzending geen schade kunnen leveren aan jouw product. Ook deze dozen zijn er in verschillende maten. Zo is er voor ieder wat wils. Ook voor dit pakket moet de bewoner van het bezorgadres thuis zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *