Steenstrips kopen

steenstrips kopen

Met steenstrips kan je een trendy en unieke sfeer creëren, zowel binnenshuis als buiten je woning of je bedrijfspand. Kiezen voor de juiste steenstrips kan echter een hele uitdaging zijn, zeker als je geen idee hebt op welke zaken je moet letten tijdens de aanschaf en de bevestiging van steenstrips. Lees de tekst die je hieronder ziet eerst goed door als je meer te weten wilt komen over steenstrips en de verschillende zaken die hier allemaal bij komen kijken.

Wat zijn steenstrips?

Steenstrips kunnen het beste omschreven worden als een schijf die gemiddeld 2 centimeter dik is en voorzien is van vrijwel dezelfde kwalitatieve eigenschappen als dat van een baksteen. Met steenstrips ben je in staat om te bouwen en verbouwen op een creatieve wijze waardoor je de uitstraling van echt steen kunt bereiken zonder dat je echt natuursteen of behang hoeft te gebruiken.

De bevestiging van steenstrips

Steenstrips worden bevestigd door ze met een vorstbestendige en flexibele cementlijm goed te lijmen tegen een bestaande muur of een isolatieplaat. De steenstrips worden vervolgens gemetseld, net als bij een normale muur ook het geval is. Andere steenstrips zijn zelfklevend en eenvoudig zelf aan te brengen door het gebruik van een speciale kit. Dergelijke steenstrips kan je makkelijk op maat knippen of snijden.

steenstrips

Let op de ondergrond

Steenstrips zijn aan te brengen op vrijwel elk soort ondergrond, maar de ondergrond dient wel eerst goed behandeld te worden voordat de steenstrip wordt geplaats. Daarnaast is het verstandig om voor de juiste soort steenstrips te gebruiken door te kijken naar de ruimte. In vochtige ruimtes zoals de badkamer of buitenshuis heb je bijvoorbeeld andere soort steenstrips nodig dan als je ze in de woonkamer wilt aanbrengen.

De mogelijkheden

Je kunt steenstrips kopen in verschillende uitvoeringen en materialen, aangezien de mogelijkheden vrijwel eindeloos zijn. denk zo aan steenstrips die gemaakt zijn van materialen waaronder keramisch, kunststeen, natuursteen of traditionele steenstrips. Daar komt nog bij dat je gaat kunnen kiezen tussen steenstrips met voegen en steenstrips die geen voegen hebben. Welke keuze je maakt hangt volledig af van je eigen wensen, aangezien het om een persoonsgebonden keuze gaat.

Kenmerken en eigenschappen

Er komen allerlei kenmerken en eigenschappen kijken bij de aanschaf en het plaatsen van steenstrips. Hieronder is een korte opsomming te vinden van de meest relevante kenmerken en eigenschappen:

  • Je kunt steenstrips verwerken op verschillende ondergronden, waaronder de muur, de grond en dergelijke. Ook de materiaalsoort van de verschillende soorten ondergronden kunnen enorm variëren afhankelijk van je keuze.
  • Steenstrips zijn geschikt voor zowel binnen gebruik als buitengebruik en meestal licht van gewicht. Hierdoor zijn steenstrips gemakkelijk te verwerken, ook als je de plaatsing zelf uit wilt voeren.
  • Je hebt de mogelijkheden om de streenstrips te verlichten voor extra veiligheid en voor het aanbrengen van een warme sfeer.
  • Steenstrips zijn vorstbestendig en kunnen dus goed tegen verschillende weersomstandigheden. Dit geldt ook voor de warme stralen van de zon.
  • Steenstrips zijn eenvoudig te combineren met isolatie waardoor je het wooncomfort van de bewoners aanzienlijk kunt verhogen, maar ook de energiekosten zullen omlaag gaan vanwege de  constante warmere temperatuur die binnenshuis blijft.

De ideale uitstraling

Met streenstrips ben je in staat om een bepaalde uitstraling te creëren, zowel binnenshuis als buiten je woning of bedrijfspand. Je kunt met steenstrips namelijk kiezen voor steenstrips die een landelijke, een robuuste, een luxe, een exclusieve, een klassieke of bijvoorbeeld een moderne uitstraling met zich meebrengen.

De juiste kleur en structuur kiezen

Zorg ervoor dat je kiest voor de aanschaf en plaatsing van steenstrips in de juiste kleur en met de juiste structuur. Om de kleur van de streenstrips te bepalen is het verstandig om eerst een kijkje te nemen naar de interieurstijl in de ruimte om te bepalen in hoeverre de kleur nauw bij de rest van de woonstijl aansluit.

Schakel deskundige hulp in

Als je het alsnog moeilijk vindt om de juiste keuze te maken qua steenstrips, dan kan je altijd bij een professioneel terecht voor deskundig advies over de meest geschikte opties voor je huidige woonsituatie, je persoonlijke wensen en je budget waardoor je het maken van een miskoop zoveel mogelijk kunt verkopen als je voor steenstrips kiest. Als je voor het inschakelen van deskundige hulp kiest, dan is het echter verstandig om eerst een aantal offertes op te vragen bij meerdere specialisten zodat je een vergelijking kunt maken met de offertes die je hebt ontvangen. Je kunt op deze wijze namelijk profiteren van het kiezen van de offerte met de laagste prijs tegen de beste kwaliteit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *