Verhuisdozen: Maak de juiste keuze voor je verhuizing

Verhuisdozen

Ga je binnenkort verhuizen en moet je je inboedel verpakken en vervoeren naar het nieuwe adres, dan heb je een aantal stevige verhuisdozen nodig om het verhuiswerk te vergemakkelijken. Onthoud echter dat de ene verhuisdoos de andere niet is en dat er dus verschillende punten zijn waar je op moet letten. Ga direct door met lezen als je te weten wilt komen hoe je de juiste verhuisdozen voor je verhuizing moet kiezen.

Schakel een professionele verhuizer in

Door het inschakelen van een professionele verhuizer die erkend is hoef je je geen zorgen te maken over het kopen van verhuisdozen. Professionele verhuizers leveren namelijk zelf op tijd alle nodige verhuisdozen en andere hulpmiddelen bij je af, in combinatie met de correcte inpakinstructies zodat je uiteindelijk zelf aan de slag kunt gaan met het inpakwerk.

Zelf aan de slag: dozen kopen

Je kunt natuurlijk ook zelf je eigen verhuisdozen aanschaffen. Hierbij kan je bij verschillende bouwmarkten of online winkels terecht voor een ruim assortiment aan soorten en afmetingen verhuisdozen. Je gaat echter rekening moeten houden dat je zelf moet weten welke soort verhuisdozen je nodig hebt en wat voor afmetingen je koopt.

Meest gangbare verhuisdozen

De meest gebruikte verhuisdoos is de standaard verhuisdoos van karton met gestanste handgrepen en verstevigde binnenzijden. We kennen onder andere ook de autolock verhuisdoos met een verlijmde en een automatische bodem en de goedkope plakdoos die voornamelijk geschikt is voor eenmalig gebruik. Andere opties zijn de boekendoos om boeken, tijdschriften en dergelijke in te pakken, garderobeboxen, dozen voor glazen spullen, kindvriendelijke dozen en nog veel meer.

Let op de prijs versus de kwaliteit

Bij elk soort en afmeting verhuisdoos komt weer een ander prijskaartje kijken. Hierbij kan je uitgaan dat hoe steviger de verhuisdoos en dus hoe beter de kwaliteit, des te hoger de prijs zal zijn. Je gaat daarnaast moeten onthouden dat goedkoop uiteindelijk duurkoop blijkt te zijn bij verhuisdozen van slecht kwaliteit. Koop verhuisdozen van professionele kwaliteit voor een succesvolle verhuizing.

Het aantal dozen bepalen

Ga na hoeveel verhuisdozen je ongeveer nodig hebt voor de verhuizing. Je kunt beter teveel dozen hebben dan onvoldoende. Hierbij kan uit worden gegaan dat je minstens 10 tot 15 dozen moet kopen als je in je eentje woont terwijl je 16 tot 20 verhuisdozen nodig hebt voor een standaard verhuizing van een gemiddeld huishouden bestaande uit 2 personen. Gaat het om een huishouden van 3 personen, dan kan je op 40 tot 60 verhuisdozen rekenen terwijl je voor een huishouden met kinderen kunt uitgaan van zeker 15 tot 20 verhuisdozen per ruimte. Hoe groter de inboedel van het huishouden, des te meer verhuisdozen er nodig zijn voor de verhuizing.

Alternatief: dozen huren

Naast het kopen van verhuisdozen die je na de verhuizing niet meer nodig hebt kan je ook kiezen voor het huren van dozen. Verhuisdozen weggooien na afloop is zonde en daarnaast niet milieuvriendelijk, terwijl je kwalitatief goede verhuisdozen ook kunt huren bij een professionele verhuizer tegen een voordelige prijs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *