De opleiding tot Particulier Onderzoeker

Opleiding Particulier Onderzoeker

Altijd al detective willen worden? Dat kan met de opleiding tot particulier onderzoeker! Mensen vragen zich vaak af er wel werk te vinden is in dit veld en houden dan een opleiding toch maar een beetje op afstand. Echter kan je met de opleiding tot particulier onderzoeker zeker een volwaardige baan krijgen waar je goed van kunt leven. Maar waarom zou je eigenlijk particulier onderzoeker worden? En wat doe je dan zoal? In dit artikel lees je er alles over.

Opleiding Particulier Onderzoeker volgen

Wat is een particulier onderzoeker?

Als particulier onderzoeker vergaar en analyseer je gegevens om een misdrijf op te lossen of te voorkomen. Dan zal je vast denken “huh, maar daar is de politie toch voor?” en dat is waar, maar aangezien de politie steeds minder kerntaken krijgt, is er minder aandacht voor de kleinere misdaadzaken. Hier worden burgers de dupe van, maar als particulier onderzoeker kan jij diegene, die niet meer geholpen kunnen worden door de politie, wel meehelpen! Denk bijvoorbeeld aan het opsporen van vermiste personen. Een ‘normale’ burger of zakelijke instantie kan jou inhuren om te bekijken wat er is gebeurd.

Wanneer er bijvoorbeeld een diefstal is gepleegd in jouw huis, maar je hebt geen idee wie de dader zou kunnen zijn, zal de politie niet snel beginnen aan jouw zaak, omdat er dus geen verdachten zijn. Op dit moment kan jij als particulier onderzoeker wel de zaak van dichtbij gaan bekijken. Wanneer je naar aanleiding van dit onderzoek de dader op heterdaad betrapt, kan je hem met genoeg bewijs overhandigen aan de politie die de zaak op dat moment wel verder oppakt.

Je moet veel weten over hoe je een onderzoek opstart en hoe je dingen kunt analyseren voordat je echte zaken aan gaat nemen om mensen of bedrijven te helpen. Daarom bestaat deze opleiding.

Is een particulier onderzoeker wel iets voor mij?

Ben jij nieuwsgierig en leg je makkelijk verbanden? En houd je wel van dingen onderzoeken en analyseren? Dan is de opleiding tot particulier onderzoeker zeker iets voor jou! Na het behalen van jouw diploma kan je zelfstandig begonnen of in loondienst van een bedrijf die hierop focust. Jouw onderzoek kan leiden tot mooie uitkomsten voor personen of bedrijven die hun leven toch weer een stukje beter maken.

Wat je leert tijdens de opleiding

Tijdens de opleiding tot particulier onderzoeker leer je ontzettend veel over de wet- en regelgeving van Nederland. Denk bijvoorbeeld aan strafrecht en strafvordering. Ook leer je hoe je een goed onderzoek opstart en je daar jouw observaties in verwerkt. Daarnaast moet je natuurlijk ook kunnen omgaan met technische hulpmiddelen zoals een computer.

Hoeveel de opleiding kost

De opleiding tot particulier onderzoeker kan je zowel online als klassikaal volgen. Wanneer je het liefste in een klas wilt zitten en je daar het beste jouw focus kan houden, dan kost deze opleiding je €1250,00 exclusief BTW. Maar ook wanneer je de opleiding liever thuis wilt doen kan dat ook online! Tevens kost dit een stukje minder: €495 exclusief BTW.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *